sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Pepsiä kesähelteellä


Pepsiä voi ostaa NYSEstä tikkerillä PEP. Kokikseen verrattuna sillä on laajempi hajautus tuoteportfoliossa - kaikenlaiset naposteltavat ovat muodostuneet entistä merkittävämmäksi osaksi. Kovin terveelliseksi ei Pepsinkään brandejä voi kehua, mutta ne ovat tuoneet mukavaa kasvua myyntiin.


Yhtiö on myös varsin sijoittajaystävällinen. Se on kyennyt lisäämään sijoittajille palauttamiaan pääomia ripeään tahtiin. Viimeksi Pepsin johto ilmaisi vahvaa luottamustaan yhtiöön korottamalla osinkoa reilusti nyt keväällä.  Vuotuinen osinko nousi 3,71 dollaria aiemmasta 3,22 dollarista - mikä tarkoittaa noin 15% nousua. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 5 miljardin dollarin jakamista osakkaille. Osingon lisäksi Pepsi aloitti uuden osakkeiden takaisinosto-ohjelman, joka käyttää osakkeiden takaisinostoon 15 miljardia dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana.

Kuten mainittua: Pepsillä on pitkä historia osinkojen kasvattamisessa - se ei laskenut osinkoja edes 2008 kriisissä. Osinko on yli kaksinkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, mikä tarkoittaisi vuositasolla reilun 7% nousua. Optimisti  voisi olettaa nykyisellä kurssilla ostettuna osinkotuoton olevan kymmenen vuoden päästä ainakin 8% luokkaa.

Yhtiön viimeisin ohjeistus on:

  • Liikevaihdon kasvu jatkuu noin 2.3%:ssa. 
  • Yhdysvaltojen veromuutoksen jälkeen veroaste laskee lähelle 20%:ia. 
    • Yhtiö aikoo käyttää säästyneet rahat investointeihin
  • Epsin oletetaan kasvavan 9%:ia 5,23 dollariin
  • Operaatioista kassavirtaa 9 miljardia dollaria (FCF 6 Mrd)
  • Osakkeenomistajille palautetaan tänä vuonna yhteensä noin 7 miljardia. 
    • Osakkeiden takaisinosto-ohjelma alkaa siis melko rauhallisesti
Tämä on sellainen tylsä osake, jollaisia haluan lisää salkun ytimeen. Aloitin sen ostot keväällä ja niitä pitää jatkaa, että osuus kasvaisi merkittävämmäksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti